Beweeg je lichaam - Beweeg je ziel
 Contact & Info   Visie en doel   Kalender   Team 
Brain GymBrain Gym 101 Groeitraject

Zonder dat je het altijd beseft, sluipt stress je leven binnen waardoor duidelijke of subtiele spanningen zich in jouw lichaam vastzetten.

Als deze stress te lang aanhoudt, kan dit leiden tot gezondheidsklachten: emotioneel, mentaal, fysiek.

Hoog tijd om hier verandering in te brengen!

In dit groeitraject Brain Gym leer je stresssignalen herkennen en aanpakken. Je leert hoe je met eenvoudige oefeningen jouw eigen ritme en balans terug kan vinden.

De oefeningen helpen je om jouw breinactiviteiten te coördineren zodat je opnieuw kan ontspannen en een algemeen gevoel van welzijn ervaart.

Je kan ze in allerlei situaties gebruiken b.v. voor het slapen gaan of om jouw energie juist op te krikken.

Eens je de oefeningen kent, kan je in een paar minuutjes jezelf ontstressen; ideaal voor op het werk (school, praktijk, zorginstelling, bedrijf), thuis en vrije tijd.

In het groeitraject Brain Gym dat ik aanbied volg je 6 dagen cursus (36 uur).

Hierin zit de volledige basiscursus Brain Gym®101 vervat en zijn er mogelijkheden ingebouwd om met elkaar te oefenen, om groepsbalansen te ontvangen en om zo gedurende dit traject de meerwaarde van Brain Gym® te ontdekken dankzij jouw eigen groeiproces.

Na het volgen van dit traject kan het certificaat van Brain Gym®101 behaald worden.

Inhoud

·Achtergrondinformatie: Door wie is Brain Gym® ontworpen? Waar komt het vandaan? Wat is het doel van Brain Gym®?

·Basisprincipes: belang van observatie; hoe observeren; natuurlijk leren versus stressgebonden leren; high gear versus low gear; 5-stappenplan; doelen leren formuleren

·3 Bewegingsvrijheden van het lichaam gelinkt aan de 3 dimensies: focus, centering, lateraliteit

·Elke dimensie wordt uitgediept: waar staat de dimensie voor? Hoe kan je snel en in de diepte nagaan als een dimensie in jouw lichaam in of uit evenwicht is? Welke oefeningen zijn gelinkt aan de dimensie? Hoe kan je de dimensie in een balans in evenwicht brengen.

·De dimensie van de lateraliteit wordt nog eens anders bekeken door aparte balansen voor zien, horen, schrijven en toegang tot het middengebied.

·Uniek binnen Brain Gym® is de repatterning die je aanleert; zowel staand als liggend.

·Verdere verdieping door de balansen om mentale en emotionele stormen te transformeren en te leren hoe je de 3 dimensies in 1 balans kan in evenwicht brengen.

·Tijd om de oefenstof met elkaar te oefenen en om te ervaren hoe je als groep in evenwicht kan gebracht worden.

Voor wie?

Geschikt voor iedereen die persoonlijke groei wenst: voor particulieren, therapeuten, coaches, onderwijs en het bedrijfsleven.

Mijn intentie

Via theorie en oefeningen wil ik de basisleerstof van het curriculum Brain Gym101 meegeven.

Binnen de cursus wil ik een veilig klimaat creëren waarbij elk de ruimte vindt om zijn eigen groeiproces aan te gaan.

Via vragen wordt stilgestaan hoe je de Brain Gym kan integreren in jouw dagelijks leven: thuis, op het werk (scholen, praktijk, instelling, bedrijf) en in de vrije tijd.


Inschrijven Emailverstyn.somaya@telenet.be
Inschrijven Infoverstyn.somaya@telenet.be
DeelnamePraktische informatie Voorkennis: geen Prijs: vroegboekkorting tot 9 september 2017- 540 euro (opleiding + handboek + certificaat + koffie/thee/versnaperingen tijdens de pauze) Na 9 september 2017: 590 euro (opleiding + handboek + certificaat +koffie/t
BegeleidingSomaya Verstyn
Max deelnemers12

Recente activiteiten
Laat jouw levenslust weer stromen en geniet van het leven! creëer jouw lichaam, leven en wereld. ontspan, geniet en voel de klanken, geluiden en trillingen van de akoestische instrumenten, live bespeeld door dieter van obberghen.
Beginnersreeks lu jong (tibetaanse healing yoga) op maandagavond
24-09-2018Lees meer >>
Gevorderden reeks lu jong op maandagavond
24-09-2018Lees meer >>
Aan de slag met verschillende tibetaanse meditatie en relaxatie technieken.
Start je dag in ontspanning en mét energie! zachte bewegingen om je lichaam en geest wakker te maken, klaar voor de dagelijkse uitdagingen.
25-09-2018Lees meer >>
We leren bewegen in ontspanning. je leert diepe ontspanning en het balanceren van je energie (of qi). de sessies zijn een evenwicht tussen lichamelijke beweging en innerlijke rust.
25-09-2018Lees meer >>